Doke dhe tradita: Një histori e shkurtër e gjakmarrjes ndër kanunet shqiptarë

“Kanuni i Skanderbegut”

“Gjakmarrja zëvendëson qeverinë, ajo është pushteti politik dhe ushtarak!”.
“Po hyni gjaksi në shtëpi të vramit për të shpëtue a për çdo arsye tjetër, duhet ta presë e ta qesë me nderë, do ta përcjelli dhe asht burrni me i dhanë kuvend, së paku 24 orë. Shqiptari në shtëpi të vet nderon edhe gjaksin. Ndera e shtëpisë së shqiptarit asht ma e nalta nderë e fisnikëri”.
 
“Kanuni i Bendës”

“Në qoftë se ke qesen plot, të bafshin mirë dhe unë që s’kam gja, prap në kambë jam. Rro ti, po rroj dhe unë ”.
“Skënderbeu e ka lënë amanet ‘gjaku shkon pre gisht’. Ai që shkrep, ai bie në gjak”.

“Jepe bukën me mend në krye, përcille mikun deri në udhë të madhe dhe thuej: “T’qoftë udh’e mbarë e t’ndigjofsha zan’e mirë”. “Buka të qet telashe. Jep bukën hap sytë”. 
Detajet rreth librit
Autori Gelanda Shkurtaj
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Studime

Numri i faqeve 320
Data e botimit Maj 2022
ISBN 9789928348883
Gjuha Shqip
Libër fizik
2000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune